Bevægelse

Bedre sundhed betyder bedre fordøjelse

Vores kroppe er indrettet til bevæge sig hver dag, så det er, når vi er
stillesiddende, at der kan komme tarmproblemer. Regelmæssig motion kombineret
med en sund kost kan reducere spændinger og stress, øge energiniveauet
og forbedre den måde, hvorpå vores fordøjelsessystem fungerer,
så selv små ting som at tage trappen i stedet for elevatoren kan
gøre en stor forskel. Indarbejd lidt skånsom motion i dine daglige rutiner,
så bliver det meget lettere at motivere dig selv.

Skånsom motion er bedst

Jo bedre form, du er i, jo sundere vil dit fordøjelsessystem sandsynligvis være, så lidt hyppigere motion, selv en lille ting som at gå i stedet for at tage bussen kan virkelig gøre en forskel.

Prøv gåture, svømning, jogging eller cykling, eller meld dig til et motionshold. Hvis du kan klare at motionere blot tre gange 30 minutter om ugen, vil du hurtigt mærke effekten - og det vil dit fordøjelsessystem også.

Lige en lille advarsel: Nogle former for motion, hvor belastningen typisk er høj, som ved løb, kan forværre diarré hos mennesker med irritabel tyktarm. Hvis det er dig, kan du prøve noget, der er lidt mere skånsomt, som yoga eller pilates. Da der er fokus på ro, meditation, dybe vejrtrækninger og udstrækning, er de nogle af de mere populære former for motion blandt dem, der lider af irritabel tyktarm og diarré. Der er sandsynligvis et yoga- eller pilateshold i nærheden af dit hjem eller din arbejdsplads. Efter få gange træning bør du kunne se en positiv påvirkning af dit humør og fysiske velvære.

Hos mange mennesker kan stress udløse symptomer på diarré.

Du tænker måske, at nu er det i orden, det er overstået. Det er først, når det sker igen, at du tænker, "nu igen, så skal vi til det igen."

Picture of an older man

Har du hyppig diarré?

Motion og stress

Regelmæssig motion er kendt for at have en positiv indvirkning på stress. I vores moderne verden kan man nemt blive ængstelig eller overbebyrdet, og så er det godt at vide, at der er ting, du kan gøre for at reducere dit stressniveau. Motion i blot en halv time tre gange om ugen kan reducere stress og angst og samtidigt føre til en bedre fordøjelse.