Har du hyppig diarré?

Mange mennesker lider ofte af diarré. Du er ikke alene.

En nyere undersøgelse viser at 19% af voksne danskere lider af hyppig diarré - min. én gang om måneden. Alle kender til lejlighedsvise anfald af diarré, men nogle mennesker døjer oftere med det. Typisk går diarréanfald over i løbet af et par dage, men de kan vare længere. Kontakt din læge, hvis diarréen varer i længere tid eller bliver ved med at komme igen. Det kan være et symptom på underliggende sygdom.

Statistikken viser, at 84 % føler sig svækkede og trætte, når de har diarré, men alligevel bliver over 40 % af anfaldene aldrig behandlet. Vi har derfor samlet råd fra eksperter i sund fordøjelse for at hjælpe dig med bedre at forstå symptomerne og behandle dem effektivt.

Husk at læse mere under "Et liv i en naturlig rytme", hvor du finder vores sider med støtte og råd. Her står nogle enkle tips, der kan gøre en stor forskel i dit liv.

Hvor ofte lider du af diarré?

De fleste mennesker har kun diarré en gang imellem, men nogle mennesker har det hyppigere. En nyere undersøgelse viser at 19% af voksne danskere lider af hyppig diarré det vil sige min. én gang om måneden. Mere hyppig eller vedvarende diarré kan underliggende sygdom være årsag, så du skal derfor henvende dig til din læge. Der er flere grunde til, at nogle mennesker får diarré hyppigere, fx kostmæssige faktorer, stress eller angst og hormonelle faktorer. IMODIUM® kan i mange tilfælde hjælpe. Når din krop er ude af balance, virker IMODIUM® ved nænsomt at berolige fordøjelsessystemet, hvilket kan standse diarréen inden for én time.

Selvom hyppig diarré er ret almindelig, kan det være svært at finde pålidelig information om emnet, og det kan sommetider være svært at tale om det. Det kan være belastende og sommetider svært at vide, hvor man kan få rådgivning.

Vi har samlet nogle gode råd fra eksperter på vores sider med støtte og råd. Vi håber, at det vil være et nyttigt sted at begynde, når du vil mindske de gener, der er forbundet med diarré.

Støtte og råd

Hvorfor sker det for mig?

Alle kan opleve at få diarré med alt det ubehag og de gener, der følger med. For de fleste sker det en gang i mellem; de får en mavebakterie eller diarré i forbindelse med en rejse. Men nogle mennesker døjer oftere med det, og for dem kan det for eksempel være stress eller deres kost, der udløser et anfald af diarré. Vi vil gerne hjælpe dig med at identificere årsagerne og takle symptomerne.

 

Forstå hyppig diarré

Start tidligt med behandling, få det bedre hurtigere, og gør noget for at reducere væske- og salttabet, der får dig til at føle dig svækket og træt.

Diarré kan være et problem for mennesker, der lever et travlt og stressende liv.

Stress og diarré

Stress og diarré

Når du har diarré, ønsker du blot at komme igennem det.

Der er alle mulige gode og sunde ting, du kan gøre for at få en sundere fordøjelse. Læs mere på vores sider med støtte og råd, og få mere at vide.

Støtte og råd