Typer af akut diarré

Alle er forskellige, og mange kan have svært ved at finde årsagen til deres diarré.

Der er mange forskellige grunde til, at nogle får diarré. Det kan være de velkendte tilfælde af rejsediarré eller "roskildesyge", de er hver især forskellige, men fælles for dem alle er, at de griber forstyrrende ind i din dagligdag.Akut diarré opstår pludseligt og er kortvarig.

Væsentligste årsager til diarré
Hyppig og lejlighedsvis diarré

Diarré giver løs eller vandig afføring, og mange oplever også ofte, at de bliver oppustede og får mavesmerter eller kramper. De fleste mennesker oplever kun at få diarré en gang imellem, mens nogle får det oftere. Typisk går diarréanfald over i løbet af et par dage, men de kan vare længere. Kontakt din læge, hvis diarréen varer i længere tid eller bliver ved med at komme igen. Det kan være et symptom på underliggende sygdom.

Andre typer af diarré

For at hjælpe dig med at forstå din krop bedre, kommer her nogle af de mest almindelige typer diarré:

  • Rejsediarré: Når man rejser i udlandet, er det let at blive smittet med udenlandske bakterier eller få madforgiftning
  • Smitsom diarré: Desværre er der mange infektioner, der kan føre til diarré
  • Diarré og graviditet: Et uønsket problem, der sommetider følger med en graviditet
  • "Roskildesyge" (norovirus): Hvis du bliver smittet med "roskildesyge", vil diarré sandsynligvis være et af symptomerne
  • Diarré hos børn: Desværre et almindeligt problem blandt børn*, da de er mindre modstandsdygtige over for nogle af de bakterier, vi møder i hverdagen.

*IMODIUM® Smelt, IMODIUM® tabletter og Imodium® Plus er egnet til børn fra 12 år

Find ud af hvilken type diarré du har.

Start tidligt med behandling, få det bedre hurtigere, og reducer væske- og salttabet, der kan få dig til at føle dig svækket og træt.

Find ud af hvorfor

Find ud af hvorfor

Hvorfor behandle diarré?

Nogle mennesker lader blot en omgang diarré gå sin gang. Hvorfor lade diarré være ubehandlet, når du kan lindre den, komme i gang igen og få hjælp til at mindske det væske- og salttab, der kan få dig til at føle dig svækket og træt. Få dit liv tilbage i en naturlig rytme ved at behandle symptomerne tidligere.