"Roskildesyge" (norovirus)

Du vil gerne igennem det så hurtigt som muligt og vende tilbage til det normale.

"Roskildesyge" er meget almindelig, især i vintermånederne. Den er faktisk den mest udbredte virusbetingede mave-tarm sygdom her i landet. Den ledsages ofte af ubehagelig diarré og kan virkelig få dit liv til at føles ude af balance. Heldigvis kan et par enkle tips, som at vaske hænder med sæbe, reducere risikoen for at blive ramt.

Hvad er "roskildesyge"?

"Roskildesyge" skyldes flere forskellige vira, men hver eneste variation af virusset kan forårsage en mave-tarm infektion. Hvis du er så uheldig at blive smittet, omfatter symptomerne sædvanligvis opkastning og diarré.

"Roskildesyge" fører ofte til dehydrering, hvilket kan udgøre en risiko, især for små børn og ældre mennesker. Derfor er det vigtigt at drikke væske eller bruge opløsninger med pulver mod dehydrering regelmæssigt, hvis du er blevet ramt. IMODIUM® kan ofte hjælpe dig med at klare symptomerne, mens din krop bekæmper virusset.

Forebyggelse og behandling

Hvis du bliver smittet med "roskildesyge", bør du være forsigtig, så du ikke spreder infektionen til andre. Vask dine hænder med sæbe regelmæssigt og især efter toiletbesøg. Ideelt set bør du også desinficere toiletsædet og skylleknappen efter brug. Prøv at holde dig hjemme, mens du har symptomer, og undgå at lave eller servere mad.

"Roskildesyge" er meget smitsom, så hvis du ikke vasker dine hænder med sæbe, kan du nemt komme til at sprede smitten til andre. Derfor er steder med mange mennesker, såsom kontorer, ofte steder, hvor infektionen kan få lov til at sprede sig.

Vælg IMODIUM® Smelt til lindring, når du er på farten.

IMODIUM Smelt og rejser

IMODIUM® virker ved at berolige dit fordøjelsessystem.

Sådan virker IMODIUM

Sådan virker IMODIUM®

Mange mennesker lider ofte af diarré. Du er ikke alene.

Hvis du tit lider af diarré, er der ofte mange ting, du kan gøre ved det. Kontakt din læge, hvis diarréen varer i længere tid eller bliver ved med at komme igen. Det kan være et symptom på underliggende sygdom.